Velkommen
Om HTM BYG A/S
Kompetencer
VILLAFLEX
WINFLEX
Referencer
Jobs i HTM BYG
Sidste nyt
Kontakt HTM BYG
BYG garanti ordning

          

 Annonce fra INDtryk & Udtryk

Horsens folkeblad
torsdag d. 19. august 2004

 

 

 

Funkis anno 2004

 

HORSENS - Enkelhed. Stramhed.           
Funktionalisme. Og ikke mindst lys.


Det er de fire kvaliteter, som udgør essensen
af den nybyggede villa på Præsthøj i Gedved.
Et enfamiliehus anno 2004, men stærkt
inspireret af 30'ernes funkisvillaer, som i dag
er lige eftertragtede og noget nær kult blandt
arkitektur-interesserede.

Bygherren på Præsthøj er Cliff Andersen
og hans kæreste, Kathrine.
- Allerede for et par år siden havde vi fået
tegnet et hus i de enkle, stramme linjer,
som vi kan lide. Men det blev skrinlagt,
fordi det blev for dyrt, fortæller Cliff
Andersen, der er 30 år.

Løsningen for Cliff og Kathrine blev et
samarbejde med De Jyske Arkitekter A/S
og byggefirmaet HTM-Byg i Hovedgård.
De to firmaer har nemlig sammen udviklet
det moderne parcelhus, der er et arkitekt-
tegnet hus. Huset tegnes og indrettes efter
bygherrens ønsker - men dog med nogle
grundlæggende ideer og konstruktioner,
som holder prisen nede på et rimeligt niveau.

Dér kunne vi være med. Vi kunne få opfyldt
vores ønsker og alligevel være økonomisk
med, siger Cliff Andersen, der driver
malerfirmaet J. P. Jakobsen i Gedved.

Villaflex, som huset fra Jyske Arkitekter
og HTM-Byg hedder, har tre typer:
Et etplans længe hus, et vinkelbygget
gårdhavehus og et hus i to plan. Cliff og
Kathrine valgte det sidste.

To kuber
Kuben er formen i både hus og garage/udhus.
De to bygningsdele udgør tilsammen arkitek-
turen.
Hoved huset er to rektangler forskudt for
hinanden, så der dannes vinkler og hjørner
med gode terrasser og altaner.

De enkle, stramme linjer understreges af
facaden, der er vandskuret i hvidt. Vinduer
og døre er sorte, og understreges af de
sorte granitskærver i indkørslen.Målet har været at lave det vedligeholdelses-
fri hus. Derfor er de udvendige vægge ikke
malet, men vandskuret i indfarvede hvide
farve. Og vinduerne er af aluminium
udvendigt, træ indvendigt. Udvendigt har
huset ikke noget træ. Og tagbelægningen er sort tagpap, som jo i øvrigt ikke er synligt andet end fra

 

første sal, når man ser ned på den lille udhus-længe, forklarer Cliff Andersen.

Huset er gennemmuret i underetagen, mens indervæggene i øverste plan af hensyn til det samlede budget er opført i gipselementer.

Lysindfald
Det hvide hus, som er helt anderledes end de øvrige nybyggede huse i kvarteret, er på 189 kvm. fordelt med ca. 95 i hvert plan.

Inden døre er der lyst overalt. Arkitekterne
har via mange vinduer og lodrette og
vandrette lysbånd skabt flotte lysindfald
overalt i huset.

I underetagen kommer man ind via husets eneste indgang, fordi "huse med både for-
og bagindgang næsten altid har en ubrugt forindgang".

I en niche ved siden af indgangspartiet ligger bryggers og tæt ved både et kontor og under trapperummet et viktualierum.

I køkken/alrum og stue i underetagen falder lyset ind fra tre verdenshjørner.
Via det fem meter høje trapperum med et
tre meter højt vindue vælder lyset ind.
Gennem det er der kig til himlen, og fra de fleste rum i øvrigt udsigt til Hansted Skov og modne kornmarker lige unden for huset.

På førstesalen ligger to børneværelser, et børne-alrum, badeværelse, soveværelse
og den moderne løsning på garderobeskabe:
et walk in-closet.

Den ønskede enkelthed
Vi har fået den enkelhed, vi ønskede. Lige nu er der måske rigeligt enkelt, for vi kom fra et kun halvt så stort hus. Derfor er der lidt langt mellem møblerne. Men det løser sig hen ad vejen, siger Cliff Andersen.

Huset har kostet 1,9 mill. Dertil kommer grunden til 355.000 kr.